Even voorstellen, wij zijn AVG Onderwijs, een organisatie die onderwijsinstellingen helpt bij de implementatie van de privacywetgeving. De nieuwe wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) verplicht organisaties om de privacy van personen te regelen. Dat geldt dus ook voor onderwijsinstellingen.

Het invoeren van de nieuwe wet is kostbaar voor onderwijsinstellingen. Tevens zijn bestuurders hoofdelijk aansprakelijk voor de uitvoering. De aansprakelijkheid vergroot de verantwoordelijkheid van bestuurders. Bovendien brengt de AVG aardig wat kosten met zich mee, zeker omdat onderwijsinstellingen een jurist moeten inschakelen. Een gemiddelde onderwijsinstelling investeert haar tijd en geld liever in verbetering van het onderwijs.

De oplossing voor onderwijsinstellingen: AVG-programma in korte heldere stappen
Juristen, ICT-, communicatie- en organisatiespecialisten zijn bij elkaar gekomen om het voor onderwijsinstellingen eenvoudiger en goedkoper te maken aan de AVG te voldoen. Hieruit is AVG Onderwijs ontstaan en het AVG-programma voor onderwijsinstellingen. Dit is de makkelijkste manier voor het onderwijs om aan de nieuwe AVG-wet te voldoen. Men doorloopt een aantal stappen en als dit goed uitgevoerd is volgt de AVG-verklaring.

Menu