AVG-programma in 15 stappen
Uitleg video bij elke stap
Registraties persoonsgegevens
Registratie procedures
Opleidingsvideo medewerkers
Datalek stappenplan inbegrepen
Inclusief contracten
Verwerkersovereenkomst

Privacy policy
Invulformulieren bij elke stap
Gratis updates
Gratis nieuwsvoorziening
FAQ inbegrepen
ISO 9001 & NEN 7510 server
ISO 27001: 2013
Doe-het-zelf AVG-verklaring

De AVG geldt ook voor onderwijsinstellingen, maar waar haal je de tijd en kunde vandaan?
Aan deze nieuwe wet moet ook jouw onderwijsinstelling voldoen. En dat is maar goed ook, want op deze manier gaan we extra zorgvuldig met alle persoonlijke gegevens om. De AP (Autoriteit Persoonsgegevens) zal toezicht houden op naleving van de AVG en kan hoge boetes uitdelen. Maar waar haal je de tijd en kunde vandaan om te voldoen aan alle eisen?

Oplossing
De makkelijkste manier voor onderwijsinstellingen om aan de nieuwe AVG-wet (privacywet) te voldoen is ons AVG-programma te volgen. Samen met ons loop je stap voor stap door het programma tot je privacybeleid is vormgegeven.

Hoe weten we wat we moeten vastleggen?
Wat moet je allemaal doen: Vastleggen welke persoonsgegevens je allemaal bijhoudt, zoals naam, adres, postcode, woonplaats, mobiele nummers, e-mailadressen, bankrekeningnummers. En (als dat het geval is) bijzondere gegevens, zoals gezondheidsproblemen, allergieën of zaken die gaan over politieke voorkeur, afkomst en andere bijzondere gegevens.

Oplossing
Makkelijke invulvelden, heldere uitlegvideo bij elk onderwerp, makkelijke checklist en stap voor stap toelichting en ondersteuning.

Wat moeten we allemaal kunnen aantonen?
Aantoonbaar alle personeelsleden informeren, opleiden en hen een geheimhoudingsverklaring laten tekenen.

Oplossing
Handige instructievideo die je kunt afspelen voor je bestuur, medewerkers en alle andere betrokkenen. Tevens is er een handige instructiekaart ontworpen die je aan iedereen kunt geven. De geheimhoudingsverklaring kan op papier staan, maar kan ook digitaal in het AVG-programma worden opgesteld.

Wat zijn we verplicht op het vlak van IT-beveiliging?
Beveiligen van je IT- zaken, zoals Excel-bestanden of CRM, e-mail, en tablets, laptops en smartphones met gegevens. Je bent verplicht voor goede beveiligingssoftware zoals antivirusprogramma’s te zorgen.

Oplossing
Uitleg in duidelijke stappen wat je precies moet regelen en hoe. Tips en tricks voor beveiliging, back-up en mobiele telefoons, alles met duidelijke video-ondersteuning.

Moet er iets juridisch geregeld worden?
Ja, dat moet zeker. Juridisch moet er het één en ander vastgelegd worden. Verder moet je je contracten met je IT-leveranciers op orde brengen. Gebruik standaardcontracten die wij hebben ontworpen of sluit aan bij leveranciers die zelf al contractueel aan de AVG-uitgangspunten voldoen.

Oplossing
De juristen van AVG Onderwijs hebben ons stappenplan op zijn juridische merites gecheckt. Als jij zorgvuldig met ons samenwerkt, is je risico minimaal. Verder hebben wij diverse standaardcontracten voor je klaargezet. Vul je eigen gegevens in en klaar is Kees.

Menu